Laatste nieuws Verenigde Vinologen Nederland

Wijziging wedstrijdreglement vinoloog van het jaar

Beste vinologen,

 

Onze ‘Vinoloog van het Jaar’ wedstrijd is inmiddels een van de klassiekers op de jaarlijkse agenda van wijnproefwedstrijden! Er wordt blind geproefd en gestreden voor het felbegeerde Lafite Laureaat.

 

Na vier of meer voorronden plaatsen zich de beste proevers. Tot op heden wist je echter pas na de laatste voorronde of jouw beste score voldoende was voor een plekje in de halve finale. Dat moest zo omdat de gemiddelde scores tussen de voorronden soms significant afweken waardoor correctie nodig was. Dat vond het bestuur en de wedstrijdcommissie niet ideaal. Het zou beter zijn om de beste proevers per voorronde direct na de voorronde door te laten gaan naar de halve finale. Dat is duidelijker, transparanter, sneller én voorkomt corrigeren.

 

Lees meer

Actuele zaken

Vinoloog van het jaar

 - Ook dit jaar organiseert de Verenigde Vinologen Nederland (VVN) de wedstrijd Vinoloog van het Jaar. Afgelopen donderdag 1 juli was de finale in Oldenzaal bij de Monnik Dranken.

Uitslag:

 

Vinoloog van het jaar 2021 en winnaar van het Lafite Laureaat: Alessandro Matrone.

2 prijs: Anton van Balveren.

3e prijs: Caroline Cocheret de la Moriniére en Jos van Schaik. 

In september starten we met 2022.  Ga naar de activiteitenpagina om je aan te melden.

 

PE Punten 

- Op de pagina van Over VVN is nu een hoofdstuk met informatie over PE punten. Klik hier om daar naar toe te gaan.

 

Samenwerking Wijnacademie

- Door de intensivering van de samenwerking met de Wijnacademie zullen voortaan alle nascholingsactiviteiten van de Wijnacademie worden opgenomen als "externe activiteit". Ook is er nu sprake van korting voor VVN leden (behalve de reguliere cursusprogramma's) Ga naar de activiteitenpagina om het nascholingsprogramma te bekijken.

Lees meer

Heb jij ook passie voor wijn?

Onder de titel 'Heb jij ook passie voor wijn' hebben we een korte folder gemaakt voor diverse wervings- en informatie activiteiten. We dagen de lezer(es) uit zijn/haar wijnkennis en proefvermogen op peil te houden door lid te worden van de Verenigde Vinologen Nederland.  

Lees meer
Bekijk meer nieuws

Netwerk van wijnkenners: Verenigde Vinologen Nederland

De Verenigde Vinologen Nederland is een netwerk van zo’n 500 vinologen die in 2019 vijfenveertig jaar bestond. Lidmaatschap van de VVN biedt vinologen een platform voor verdieping, netwerkmogelijkheid en niet te vergeten gezelligheid. De vereniging organiseert jaarlijks scholingsactiviteiten, wijnreizen, proeverijen en de wedstrijd ‘Vinoloog van het Jaar. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan! Je bent van harte welkom!.

 

Cees van Casteren MW

Voorzitter VVN