Inzenden wijnen voor 3e verkiezing Nederlandse Aspergewijn

2018-01-12

Tot en met 2 februari kunnen ook VVN leden wijnmakers en wijnhandelaren hun wijnen insturen voor de Verkiezing Nederlandse Aspergewijn 2018.

 
Belang voor vakhandel

Door wijnmakers en wijnhandelaren kunnen wijnen (consumentenprijs max. € 14,=) worden ingestuurd die meedingen naar de titel Nederlandse Aspergewijn 2018.
Van de meedingende wijnen wordt van inzenders verwacht dat zij vooraf 
zes flessen van de wijn inzenden aan de VVN, waarna registratie zal plaatsvinden. In een voor­ronde zal door een onafhankelijke jury besloten worden welke wijnen genomineerd worden voor deze titel. In totaal zullen een dertigtal wijnen genomineerd (kunnen) worden.
Voor deze verkiezing werken wij -indien mogelijk- samen met het Nederlands Aspergecentrum.

Winnaar op opening Aspergeseizoen

De winnende wijn zal ook worden geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen op 12 april 2018 en zal publiciteit krijgen in de media. Verder zal ook mogelijk de consument betrokken worden bij de verkiezing van de Nederlandse Asperge­wijn middels het raden van de winnende wijn uit de verkie­zing. Hieraan is de prijs verbonden van een doos van de winnende wijn. 

Verkiezing op 18 februari 2018

De verkiezing zal plaatsvinden door leden van de Verenigde Vinologen Nederland bij asperge-restau­rant De Hamert te Wellerlooi (Noord-Limburg) op zondagmiddag 18 februari 2018 om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) en vindt plaats middels een 1e blindproeverij van de 30 genomineerde wijnen. Door een panel van vinologen zullen uiteindelijk hieruit een zestal wijnen worden gekozen die in de wijn-spijsfinale strijden om de titel.

 

Wijs-spijs proeverij

Na de blindproeverij vindt er een wijn-spijsproeverij plaats door de vinologen in een competitie van drie gerechtjes, waarbij de zes wijnen zullen worden geproefd. Er zal bijzondere aandacht zijn voor de ultieme wijn-spijscombinatie, als voorwaarde geldt dat er interactie plaatsvindt tussen de beide smaakprofielen (zowel van de wijn als van spijs). De combinatie die hierbij in totaal het hoogst scoort zal publiciteit krijgen (persberichten en  websitevermeldingen) en de best bijpassende wijn zal de titel Nederlandse Aspergewijn 2018 behalen.

Inzenden wijnen

Inzenden wijnen uiterlijk 2 februari as. aan: VVN pa. Egchelseweg 43, 5987 AA EGCHEL, t.a.v. J. Schers.

Voor verdere informatie en afspraken over in te sturen wijnen graag contact opnemen met Hans Schers, Registervinoloog van de Wijnacademie, 0031-773069508, www.karakterwijn.nl .
Voor de inzenders zijn rechtsboven op de website www.vinologen.net het reglement en het inschrijfformulier te downloaden

 
Zie onder Activiteiten op de website voor meer details. 

Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord