Over VVN

Vakvereniging van wijnspecialisten

 

De VVN is een onafhankelijke landelijke vakvereniging van wijnspecialisten waarvan personen met de titel 'Vinoloog van de Wijnacademie' lid kunnen worden. Vandaar de naam Verenigde Vinologen Nederland.
Cursisten aan de opleiding 'Vinoloog van de Wijnacademie' hebben de mogelijkheid om aspirant-lid te worden.

De VVN, die is opgericht in 1974, telt momenteel ca. 400 leden. Veel leden houden zich professioneel bezig met wijn in ondermeer wijnhandel, slijtersbranche, horeca, journalistiek, consultancy en educatie.

 

Meer informatie

 


ALV 2018

Op 4 maart 2018 werd in Hotel Mitland in Utrecht de jaarlijkse ALV gehouden. 

Aansluitend was er een wijn proeverij met begeleidende Nederlandse kazen onder thema 'Wijn van eigen bodem' verzorgd door Mariëlla Beukers.

De (concept)notulen komen binnenkort beschikbaar voor leden (rechtsboven op website naast Downloads, na inloggen).


Organisatie

 

Secretariaat VVN

Postadres: Tollenslaan 2,

2111 CG  AERDENHOUT
Tel: 023-5289338

Email: secretariaat@vinologen.net

 

Meer informatie over de organisatie

 


Lidmaatschap

 

De VVN kent de volgende soorten leden:

  1. Leden: dit zijn personen met de titel Vinoloog van de Wijnacademie hebben behaald.
  2. Aspirant leden: dit zijn personen die op dit moment de Opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie volgen.

Daarnaast kent de VVN nog:

  • Ere-leden: dit zijn leden die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de VVN. Op voordracht van het Bestuur kan een lid door de Algemene Ledenvergadering tot Erelid worden benoemd.


Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december.

 

Meer informatie over het lidmaatschap

 


 Het bestuur

Sinds maart 2018 bestaat het bestuur uit 6 leden, waaronder een voorzitter, penningmeester en secretaris. De drie andere leden verzorgen de diverse activiteiten voor de leden, de educatie en de communicatie. Op deze pagina stellen de bestuursleden zich voor.

 


Statuten

De huidig geldende statuten van de VVN zijn vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering d.d. 19-4-2010

 

Klik hier voor de statuten

 

 

 

 

 


PE-PUNTEN

In 2018 is het KRV (KwaliteitsRegisterVinolgen) gestart. Je bent in de basis zelf verantwoordelijk dat deze PE-punten uiteindelijk op jouw PE-punten rekening worden bijgeschreven. Bij sommige VVN activteiten - waarvoor wij de accreditatie hebben geregeld - doen wij dat collectief voor alle deelnemers.  

PE´s (PermanenteEducatiePunten)  behaal je bij o.a. cursus, college, lezing, seminar, studiereis als deze zijn aangemeld door de organisator en voldooen aan de toetsingsvoorwaarden (zie hier voor het reglement of open de bijlage). Als regel wordt gehanteerd 1 PE-punt per uur 'scholing' ; voor andere wijn-activiteiten gelden andere normen, zie het reglement. Je dient in 5 jaar 100 PE-punten te halen (dus 20 gemiddeld / jaar).

Wanneer je je aanmeldt in het nieuwe register via www.registervinoloog.nl  krijg je een gebruikersnaam en wachtwoord. Je gebruikersnaam is je KRV registratienummer.  Op die website kan je altijd je status zien van hoeveel PE-punten je hebt.

Om er zeker van te zijn dat jouw PE-punten in het KRV worden opgenomen voor VVN activiteiten dien je zelf dit nummer in onze ledenadministratie in te voeren bij je eigen gegevens.