Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

Wijn Spijs

17 oktober 2018

Hogere Hotelschool, Amsterdam (19.30 uur - 22.15 uur)

Theorie en praktijk wisselen elkaar prettig af. Wilt u in de wijnwinkel, of supermarkt de juiste keuze kunnen maken wat u gaat drinken bij een gerecht of diner dan is deze cursus op uw lijf geschreven. Leer hoe verassend of hoe fout een wijn&spijs combinatie kan zijn.

De cursus is bedoeld voor aspirant gastronomen die de basis willen leren van het combineren van wijnen en gerechten. enige basiskennis van wijn proeven is gewenst maar niet noodzakelijk. Voor iedereen die van lekker eten en drinken wil genieten.

Na deze avond beschikt u over de theoretische en praktische basiskennis om mooie en gastronomische combinaties te maken van de gerechten en de wijnen. U kunt een smaakprofiel maken van zowel de wijn als het gerecht en kunt deze op de juiste wijze combineren.Mocht u na deze avond meer willen weten dan is de cursus Wijs met Wijn Spijs een uitstekend vervolg.

Programma:

De cursusavond is van 19.30 uur tot 22.15 uur. (enige uitloop mogelijk). Theorie en praktijk wisselen elkaar op een luchtige manier af. U proeft en beschrijft deze avond 7 wijnen en 5 gerechtjes.

U leert: 

* Het maken van een smaakprofiel van wijnen en gerechten

* De verschillende basissmaken en hun invloeden

* Wat een juiste combinatie is en hoe bereik je dat

* De verschillende smaakfactoren.


Docent: Ellen Klatte

 


Inschrijven kan hier via Het Wijninstituut.

Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord